Terrarista - kígyók, siklók
Fresh

>>FRISSÍTÉSEK<<

 
Facebook
 
 
 
Hot links

  

 
Log In
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hasznos
 
Kígyók, siklók
 
Extrák
 
Season gif

 
Elits
  •    
  •    
  •    

   

   

 

 
Credits
ADMIN: toma
DESIGN: céé
OPENING: 2012. (mlapja)
MOVING: 2016. január 21.
RE-OPENING: 2016. február 14.
BROWSER: chrome, 1280x720
WEBHOST: g-portal

© 2012-2018 Terrarista

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Érdekességek
Érdekességek : Tények, érdekességek az anakondákkal kapcsolatban

Tények, érdekességek az anakondákkal kapcsolatban

 A Llanos-mocsárban viszonylag könnyű anakondát találni, mert a száraz évszakban, amikor a víz visszahúzódik, az addig nagy területen szétszóródott kígyók a nedvesen maradt helyekre sereglenek.


A venezuelai Llanos-mocsárban található a Föld egyik legkiterjedtebb vizes terület-komplexuma, ahol a vízi világ és a szárazföldek egymásba gabalyodó hálózata lélegzetelállító ökológiai rendszert hozott létre.
A Llanos-mocsár kétarcú élőhely: az év egyik felében víz borítja a vidéket, a másik felében pedig porzik minden a szárazságtól.
A Llanos-mocsárban viszonylag könnyű anakondát találni, mert a száraz évszakban, amikor a víz visszahúzódik, az addig nagy területen szétszóródott kígyók a nedvesen maradt helyekre sereglenek.
Testtömegét tekintve a dél-amerikai anakonda a világ legnagyobb kígyója. A kifejlett nőstények hossza elérheti a 6 métert, súlya pedig a 100 kilogrammot. Testük átmérője 30 centiméter is lehet.
Mint minden kígyófaj, az anakondák is változó testhőmérsékletű állatok.
Az anakondák nem rendelkeznek méreggel, áldozataikat testük szorításával fojtják meg.
Az anakondák a kisebb madaraktól a kajmánokig, a szarvasokig és a kapibarákig sokféle zsákmányállatot elfogyasztanak. A közelharc során ritkán maradnak alul, ám az éles karmok és a hegyes fogak nehezen gyógyuló, könnyen elfertőződő sebeket ejthetnek rajtuk.
Az anakonda megjelenése az őt észrevevő madarak körében nagy kárálást és rikácsolást vált ki. A madarak „csúfolódó" viselkedése nem ritka jelenség, amikor potenciális veszéllyel állnak szemben.
Ellentétben a legtöbb ragadozóval, melyek húscafatokat tépnek ki a zsákmányból és megrágják azokat, a kígyóknak nincsenek végtagjaik, vagy rágó fogaik, ezért zsákmányukat egyben nyelik le.
Az anakondák addig szorítják prédájukat, amíg a szívük meg nem áll. A teknősök esetében azonban ez a technika a kemény páncél miatt nem űködik, ezért őket vízbe fojtják.
Amikor a kígyó nyelni kezdi zsákmányát, nagyon kiszolgáltatottá válik, hisz egyetlen fegyverét, a száját, a nyelés foglalja le.
A kígyók és a gyíkok a szagérzékelés különleges módját fejlesztették ki. Környezetük szagmolekuláit a nyelvükkel gyűjtik össze, s ezek üzenetét az ún. Jacobson-szerv segítségével továbbítják az agy felé. A kígyó tehát félelmetesnek ható nyelvöltögetésével nem fenyeget, hanem környezete szagösszetételét szkenneli.
Párzás során a nőstény anakonda kifekszik a sekély vízbe, ahol egyszerre több hím öleli körbe a testével. Az udvarlás és a rivalizálás hetekig eltarthat; eme hosszú időszak alatt a résztvevők nem táplálkoznak, minden erejükkel csak a párosodásra koncentrálnak.
A vemhesség hét hónapja alatt a nőstény nem táplálkozik, mert a vadászat túlságosan kiszolgáltatottá teszi a ragadozókkal szemben - ezért ahhoz, hogy egészséges bébiket hozzon a világra, elegendő zsírtartalékokkal kell rendelkeznie.
Az anya a tojásokat nem rakja le, hanem a petevezetékben hordja ki az utódokat, egy kezdetleges méhlepényszerű képleten keresztül látva el őket táplálékkal. A fiatalok egy vékony hártyában, a születéskor felszakadó magzatburokban fejlődnek ki a nőstényben.
A megszülető kis anakondák hossza több mint 60 centiméter. Szüleik nem gondoskodnak róluk, hisz születésüktől fogva tudnak úszni, és rendelkeznek a túléléshez szükséges képességekkel.
Míg a kifejlett anakondáknak gyakorlatilag nincsenek ellenségeik, az újszülöttekre a kajmánoktól a madarakon át a jaguárig számtalan ellenség leselkedik.
Egy jól megtermett anakonda befogásához legalább két ember kell. Dr. Jesus Rivas, a film hüllőkutatója szerint ha valaki egyedül próbálkozna, hamar bajba kerülne.
Dr. Jesus Rivas és segítői sajátos módszert fejlesztettek ki a vizsgálatra befogott anakondák ideiglenes ártalmatlanítására: szájkosárként szolgáló zoknit húznak a fejére, melyet az orránál és az álkapcsa mögött körbetekernek ragasztószalaggal - elmondásuk szerint ez megakadályozza a harapásban, és nagymértékben meg is nyuszik tőle.
A rádiónyomkövetők nagy segítséget jelentenek a biológusok számára, segítségükkel a legrejtettebb életmódú állatokat is képesek követni, akár nehéz terepen is.
A kígyók egyedülálló anatómiája nem teszi lehetővé, hogy rádiós nyomkövetőket helyezzenek el testükön (pl. nyakörv segítségével), ezért az apró berendezést lenyeletik velük. Hogy ez a kényes művelet miként zajlik, milyen eredményt hoz, és hogy hogy lehet befogni egy hatméteres, közel egymázsás kígyót, sok más érdekesség mellett kiderül az Anakonda: a kígyók királynője című filmből!

 

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést &#8222;BECSÜLET KASSZÁS&#8221; alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!