Terrarista - kígyók, siklók
Fresh

>>FRISSÍTÉSEK<<

 
Facebook
 
 
 
Hot links

  

 
Log In
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hasznos
 
Kígyók, siklók
 
Extrák
 
Season gif

 
Elits
  •    
  •    
  •    

   

   

 

 
Credits
ADMIN: toma
DESIGN: céé
OPENING: 2012. (mlapja)
MOVING: 2016. január 21.
RE-OPENING: 2016. február 14.
BROWSER: chrome, 1280x720
WEBHOST: g-portal

© 2012-2017 Terrarista

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Érdekességek
Érdekességek : Tények, érdekességek az anakondákkal kapcsolatban

Tények, érdekességek az anakondákkal kapcsolatban

 A Llanos-mocsárban viszonylag könnyű anakondát találni, mert a száraz évszakban, amikor a víz visszahúzódik, az addig nagy területen szétszóródott kígyók a nedvesen maradt helyekre sereglenek.


A venezuelai Llanos-mocsárban található a Föld egyik legkiterjedtebb vizes terület-komplexuma, ahol a vízi világ és a szárazföldek egymásba gabalyodó hálózata lélegzetelállító ökológiai rendszert hozott létre.
A Llanos-mocsár kétarcú élőhely: az év egyik felében víz borítja a vidéket, a másik felében pedig porzik minden a szárazságtól.
A Llanos-mocsárban viszonylag könnyű anakondát találni, mert a száraz évszakban, amikor a víz visszahúzódik, az addig nagy területen szétszóródott kígyók a nedvesen maradt helyekre sereglenek.
Testtömegét tekintve a dél-amerikai anakonda a világ legnagyobb kígyója. A kifejlett nőstények hossza elérheti a 6 métert, súlya pedig a 100 kilogrammot. Testük átmérője 30 centiméter is lehet.
Mint minden kígyófaj, az anakondák is változó testhőmérsékletű állatok.
Az anakondák nem rendelkeznek méreggel, áldozataikat testük szorításával fojtják meg.
Az anakondák a kisebb madaraktól a kajmánokig, a szarvasokig és a kapibarákig sokféle zsákmányállatot elfogyasztanak. A közelharc során ritkán maradnak alul, ám az éles karmok és a hegyes fogak nehezen gyógyuló, könnyen elfertőződő sebeket ejthetnek rajtuk.
Az anakonda megjelenése az őt észrevevő madarak körében nagy kárálást és rikácsolást vált ki. A madarak „csúfolódó" viselkedése nem ritka jelenség, amikor potenciális veszéllyel állnak szemben.
Ellentétben a legtöbb ragadozóval, melyek húscafatokat tépnek ki a zsákmányból és megrágják azokat, a kígyóknak nincsenek végtagjaik, vagy rágó fogaik, ezért zsákmányukat egyben nyelik le.
Az anakondák addig szorítják prédájukat, amíg a szívük meg nem áll. A teknősök esetében azonban ez a technika a kemény páncél miatt nem űködik, ezért őket vízbe fojtják.
Amikor a kígyó nyelni kezdi zsákmányát, nagyon kiszolgáltatottá válik, hisz egyetlen fegyverét, a száját, a nyelés foglalja le.
A kígyók és a gyíkok a szagérzékelés különleges módját fejlesztették ki. Környezetük szagmolekuláit a nyelvükkel gyűjtik össze, s ezek üzenetét az ún. Jacobson-szerv segítségével továbbítják az agy felé. A kígyó tehát félelmetesnek ható nyelvöltögetésével nem fenyeget, hanem környezete szagösszetételét szkenneli.
Párzás során a nőstény anakonda kifekszik a sekély vízbe, ahol egyszerre több hím öleli körbe a testével. Az udvarlás és a rivalizálás hetekig eltarthat; eme hosszú időszak alatt a résztvevők nem táplálkoznak, minden erejükkel csak a párosodásra koncentrálnak.
A vemhesség hét hónapja alatt a nőstény nem táplálkozik, mert a vadászat túlságosan kiszolgáltatottá teszi a ragadozókkal szemben - ezért ahhoz, hogy egészséges bébiket hozzon a világra, elegendő zsírtartalékokkal kell rendelkeznie.
Az anya a tojásokat nem rakja le, hanem a petevezetékben hordja ki az utódokat, egy kezdetleges méhlepényszerű képleten keresztül látva el őket táplálékkal. A fiatalok egy vékony hártyában, a születéskor felszakadó magzatburokban fejlődnek ki a nőstényben.
A megszülető kis anakondák hossza több mint 60 centiméter. Szüleik nem gondoskodnak róluk, hisz születésüktől fogva tudnak úszni, és rendelkeznek a túléléshez szükséges képességekkel.
Míg a kifejlett anakondáknak gyakorlatilag nincsenek ellenségeik, az újszülöttekre a kajmánoktól a madarakon át a jaguárig számtalan ellenség leselkedik.
Egy jól megtermett anakonda befogásához legalább két ember kell. Dr. Jesus Rivas, a film hüllőkutatója szerint ha valaki egyedül próbálkozna, hamar bajba kerülne.
Dr. Jesus Rivas és segítői sajátos módszert fejlesztettek ki a vizsgálatra befogott anakondák ideiglenes ártalmatlanítására: szájkosárként szolgáló zoknit húznak a fejére, melyet az orránál és az álkapcsa mögött körbetekernek ragasztószalaggal - elmondásuk szerint ez megakadályozza a harapásban, és nagymértékben meg is nyuszik tőle.
A rádiónyomkövetők nagy segítséget jelentenek a biológusok számára, segítségükkel a legrejtettebb életmódú állatokat is képesek követni, akár nehéz terepen is.
A kígyók egyedülálló anatómiája nem teszi lehetővé, hogy rádiós nyomkövetőket helyezzenek el testükön (pl. nyakörv segítségével), ezért az apró berendezést lenyeletik velük. Hogy ez a kényes művelet miként zajlik, milyen eredményt hoz, és hogy hogy lehet befogni egy hatméteres, közel egymázsás kígyót, sok más érdekesség mellett kiderül az Anakonda: a kígyók királynője című filmből!

 

Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha    *****    A Sortilegio sztárjainak új közös mexikói sorozata! Ha te is imádod Ana Brenda Contrerast és David Zepedat nézz be!    *****    Te is próbálsz bevételre szert tenni a portálodon? Lehet, hogy nem jelennek meg a hirdetéseid? Ne ess el a bevételedtõl!    *****    Avon vásárló vagy de unod, hogy a tanácsadód várat állandóan? Esetleg eltûnt? Az Õ kedvezményeit inkább te vlltanád be??    *****    Kérlek segítsd egyesületünk munkáját az adód 1%-kal. Nézd meg a rendezvényeinket is. 2018. március 24.-én várunk!    *****    A HUN-Tv kezet nyújt: Az Élet Magazin elõadásai, köztük Asztrológia elõadásom    *****    Olvasód leszek! Nyerj 100 Kreditet! Gyere ha szeretsz Olvasni.    *****    Farmasi - Antiallergén szépségápolás, babaápolás, háztartási szerek, bio kozmetikumok    *****    Mit gondolsz a Valentin napról? Ünnepled? Felháborodsz? Ajándékozol? Posztoltál már róla? Mutasd meg!    *****    Versenyeznél? Építenél új portált? Milyen témában? Milyen nyeremény motiválna? A TE ötleteidre is kíváncsiak vagyunk!    *****    A karma megnyilvánulásai    *****    MARGOT ROBBIE HUNGARY! MARGOT ROBBIE AUSZTRÁL OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕ MAGYAR RAJONGÓI HONLAPJA! MARGOT ROBBIE HUNGARY!    *****    Lovak szerelmeseinket itt a helye! Tartozz te is közénk! KATT!KATT!KATT!MEGÉRI!KATT!KATT!KATT!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,ajándék 3 év elõrejelzés,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid Katt!    *****    Születési horoszkóp + 3 éves elõrejelzés + biotérkép, 3000 Ft.Az ajándék,teljesen ingyenes konzultáció,rendeld meg KATT!    *****    Aktív videojáték honlap! Ingyen G-portál kreditek csak a készlet erejéig! Ne maradj ki te se belõle! Kattints ide! <3    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Új letölthetõ olvasmányok:28 nap varázslatban A fénytest A kulcs A titok A tizedik felismerés A lélek anatómiája A csend    *****    Még nagyon az év elején járunk, most rendelj születési horoszkópot az ajándék 3 év elõrejelzés és ingyenes konzultáció!!    *****    Pánikenyhítõ poszt a Histórián. Superuser jelen. És TE merre jársz? Kattints!