Terrarista - kígyók, siklók
Fresh

>>FRISSÍTÉSEK<<

 
Facebook
 
 
 
Hot links

  

 
Log In
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hasznos
 
Kígyók, siklók
 
Extrák
 
Season gif

 
Elits
  •    
  •    
  •    

   

   

 

 
Credits
ADMIN: toma
DESIGN: céé
OPENING: 2012. (mlapja)
MOVING: 2016. január 21.
RE-OPENING: 2016. február 14.
BROWSER: chrome, 1280x720
WEBHOST: g-portal

© 2012-2018 Terrarista

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Érdekességek
Érdekességek : Tények, érdekességek az anakondákkal kapcsolatban

Tények, érdekességek az anakondákkal kapcsolatban

 A Llanos-mocsárban viszonylag könnyű anakondát találni, mert a száraz évszakban, amikor a víz visszahúzódik, az addig nagy területen szétszóródott kígyók a nedvesen maradt helyekre sereglenek.


A venezuelai Llanos-mocsárban található a Föld egyik legkiterjedtebb vizes terület-komplexuma, ahol a vízi világ és a szárazföldek egymásba gabalyodó hálózata lélegzetelállító ökológiai rendszert hozott létre.
A Llanos-mocsár kétarcú élőhely: az év egyik felében víz borítja a vidéket, a másik felében pedig porzik minden a szárazságtól.
A Llanos-mocsárban viszonylag könnyű anakondát találni, mert a száraz évszakban, amikor a víz visszahúzódik, az addig nagy területen szétszóródott kígyók a nedvesen maradt helyekre sereglenek.
Testtömegét tekintve a dél-amerikai anakonda a világ legnagyobb kígyója. A kifejlett nőstények hossza elérheti a 6 métert, súlya pedig a 100 kilogrammot. Testük átmérője 30 centiméter is lehet.
Mint minden kígyófaj, az anakondák is változó testhőmérsékletű állatok.
Az anakondák nem rendelkeznek méreggel, áldozataikat testük szorításával fojtják meg.
Az anakondák a kisebb madaraktól a kajmánokig, a szarvasokig és a kapibarákig sokféle zsákmányállatot elfogyasztanak. A közelharc során ritkán maradnak alul, ám az éles karmok és a hegyes fogak nehezen gyógyuló, könnyen elfertőződő sebeket ejthetnek rajtuk.
Az anakonda megjelenése az őt észrevevő madarak körében nagy kárálást és rikácsolást vált ki. A madarak „csúfolódó" viselkedése nem ritka jelenség, amikor potenciális veszéllyel állnak szemben.
Ellentétben a legtöbb ragadozóval, melyek húscafatokat tépnek ki a zsákmányból és megrágják azokat, a kígyóknak nincsenek végtagjaik, vagy rágó fogaik, ezért zsákmányukat egyben nyelik le.
Az anakondák addig szorítják prédájukat, amíg a szívük meg nem áll. A teknősök esetében azonban ez a technika a kemény páncél miatt nem űködik, ezért őket vízbe fojtják.
Amikor a kígyó nyelni kezdi zsákmányát, nagyon kiszolgáltatottá válik, hisz egyetlen fegyverét, a száját, a nyelés foglalja le.
A kígyók és a gyíkok a szagérzékelés különleges módját fejlesztették ki. Környezetük szagmolekuláit a nyelvükkel gyűjtik össze, s ezek üzenetét az ún. Jacobson-szerv segítségével továbbítják az agy felé. A kígyó tehát félelmetesnek ható nyelvöltögetésével nem fenyeget, hanem környezete szagösszetételét szkenneli.
Párzás során a nőstény anakonda kifekszik a sekély vízbe, ahol egyszerre több hím öleli körbe a testével. Az udvarlás és a rivalizálás hetekig eltarthat; eme hosszú időszak alatt a résztvevők nem táplálkoznak, minden erejükkel csak a párosodásra koncentrálnak.
A vemhesség hét hónapja alatt a nőstény nem táplálkozik, mert a vadászat túlságosan kiszolgáltatottá teszi a ragadozókkal szemben - ezért ahhoz, hogy egészséges bébiket hozzon a világra, elegendő zsírtartalékokkal kell rendelkeznie.
Az anya a tojásokat nem rakja le, hanem a petevezetékben hordja ki az utódokat, egy kezdetleges méhlepényszerű képleten keresztül látva el őket táplálékkal. A fiatalok egy vékony hártyában, a születéskor felszakadó magzatburokban fejlődnek ki a nőstényben.
A megszülető kis anakondák hossza több mint 60 centiméter. Szüleik nem gondoskodnak róluk, hisz születésüktől fogva tudnak úszni, és rendelkeznek a túléléshez szükséges képességekkel.
Míg a kifejlett anakondáknak gyakorlatilag nincsenek ellenségeik, az újszülöttekre a kajmánoktól a madarakon át a jaguárig számtalan ellenség leselkedik.
Egy jól megtermett anakonda befogásához legalább két ember kell. Dr. Jesus Rivas, a film hüllőkutatója szerint ha valaki egyedül próbálkozna, hamar bajba kerülne.
Dr. Jesus Rivas és segítői sajátos módszert fejlesztettek ki a vizsgálatra befogott anakondák ideiglenes ártalmatlanítására: szájkosárként szolgáló zoknit húznak a fejére, melyet az orránál és az álkapcsa mögött körbetekernek ragasztószalaggal - elmondásuk szerint ez megakadályozza a harapásban, és nagymértékben meg is nyuszik tőle.
A rádiónyomkövetők nagy segítséget jelentenek a biológusok számára, segítségükkel a legrejtettebb életmódú állatokat is képesek követni, akár nehéz terepen is.
A kígyók egyedülálló anatómiája nem teszi lehetővé, hogy rádiós nyomkövetőket helyezzenek el testükön (pl. nyakörv segítségével), ezért az apró berendezést lenyeletik velük. Hogy ez a kényes művelet miként zajlik, milyen eredményt hoz, és hogy hogy lehet befogni egy hatméteres, közel egymázsás kígyót, sok más érdekesség mellett kiderül az Anakonda: a kígyók királynője című filmből!

 

A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******