Terrarista - kígyók, siklók
Fresh

>>FRISSÍTÉSEK<<

 
Facebook
 
 
 
Hot links

  

 
Log In
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hasznos
 
Kígyók, siklók
 
Extrák
 
Season gif

 
Elits
  •    
  •    
  •    

   

   

 

 
Credits
ADMIN: toma
DESIGN: céé
OPENING: 2012. (mlapja)
MOVING: 2016. január 21.
RE-OPENING: 2016. február 14.
BROWSER: chrome, 1280x720
WEBHOST: g-portal

© 2012-2018 Terrarista

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terrárium építés
Terrárium építés : Terrárium hátterezése

Terrárium hátterezése

 Magunk által épített, illetve készen vett terráriumot hátterezhetünk a következő módszerrel, illetve búvóhelyeket, sziklákat, sziklaperemeket is építhetünk így.


#Első lépés: Ha a mászóágat fixre rögzítjük, akkor azt még a hungarocellezés előtt tegyük meg, így eltakarja a rögzítést. A hungarocellt méretre szabjuk (késsel, fűrésszel), majd az egyes részeket sziloplaszttal, illetve ragasztópisztollyal felragasztjuk. Utóbbinál vigyázzunk, mert a túl meleg ragasztó a hungarocellt is megolvaszthatja. A mintázat kialakítása érdekében rétegezhetjük, kisebb-nagyobb darabokat ragaszthatunk egymásra. Ha sziloplaszttal ragasztunk, száradási időt várjuk meg.

#Második lépés:A mintázat kialakítása történhet égetéssel, úgy hogy pl. egy egyszerű öngyújtó segítségével mintákat, mélyedéseket égetünk a hungarocellbe. Késsel, kézzel "kaparva" is mintázhatjuk a felületet.

#Harmadiklépés: Fehércementet vízzel tejföl sűrűségűre keverünk, és egy ecset segítségével felvisszük az első réteget, amit mindenhova kenjünk el. Egy napot hagyjuk kötni, száradni. Vízzel néha spricceljük be, hisz végül is egy vékony betonréteget képeztünk, aminek a kötéséhez "öntözés" szükséges, mert ha kiszárad, megrepedezik.
 A boltokban kapható előre mintázott hungarocellekkel vigyázzunk, mert nehezen tapad meg rajta a "fehércementes beton". Ha mindenképp ehhez ragaszkadunk, akkor finom csiszolópapírral dörzsöljük át az egészet.

#Negyedik lépés: Ugyanúgy járunk el, mint az előbb, csak most a fehércement és víz keverékéhez egy kis színezőpasztát adunk (ajánlom az aquakolor színezőpasztát.), még csak keveset, hogy egy kicsit a színe elüssön az alapfehértől. Kicsit be fogja sűríteni, ami vízzel visszahigítható. Ezt a második réteget már keverhetjük sűrűbbre és vastagabban hordhatjuk fel. Majd ismét egy nap száradás, spriccelés, öntözés mellett.

#Ötödik lépés: Az utolsó rétegnél már a végleges színre színezzük a "betont", a második, illetve harmadik réteg keverékébe szórhatunk tőzeget, illetve kókuszrostot, ettől az egész felület még érdesebb lesz. Ennél a rétegnél már az ecsetet ne úgy használjuk, mintha festenénk, mert akkor egyöntetű lesz az egész felület, hanem mintha pöttyöznénk vele. Majd ismét egy nap öntözés, száradás mellett.

#Hatodik lépés: A végleges kinézetet pedig festéssel érhetjük el, itt már csak színezőpasztát higítunk vízzel, de már nem kenjük telibe az egészet, csak idébb-odébb kenjük, pöttyözzük, árnyékoljuk be a felületet, hogy ne legyen egyöntetű az egész. Itt már használhatunk többfajta színt is, kinek hogyan tetszik. Egy napot hagyjuk száradni, majd teljesen készre berendezhetjük a terráriumot. Különféle műnövényeket, kavicsokat, kagylókat ragaszthatunk fel pluszba dekorációként.

 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel f&#251;szerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!