Terrarista - kígyók, siklók
Fresh

>>FRISSÍTÉSEK<<

 
Facebook
 
 
 
Hot links

  

 
Log In
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hasznos
 
Kígyók, siklók
 
Extrák
 
Season gif

 
Elits
  •    
  •    
  •    

   

   

 

 
Credits
ADMIN: toma
DESIGN: céé
OPENING: 2012. (mlapja)
MOVING: 2016. január 21.
RE-OPENING: 2016. február 14.
BROWSER: chrome, 1280x720
WEBHOST: g-portal

© 2012-2018 Terrarista

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Érdekességek
Érdekességek : Tények, érdekességek a világ leghalálosabb kígyóiról

Tények, érdekességek a világ leghalálosabb kígyóiról

 Tudtad, hogy a zöld anakonda a Föld leghatalmasabb kígyói közé tartozik? Hossza a városi buszokéval vetekszik, s annyit nyom, mint két felnőtt ember. Ilyen és ehhez hasonló érdekességeket olvashatsz, ha a tovább gombra kattintasz.


A Schlegel-lándzsakígyó a szemei felett található felhajlott pikkelyekről kapta az angol nevét (Eyelash Palm Pit Viper). A kígyó eme testi sajátságának valószínűleg a rejtőzködésben van szerepe.
A tigrissikló hossza mindössze 60 centiméter, de amit kis méretével elmulaszt, bőven pótolja mérge segítségével.
A sziklapiton egy hatalmas, szinte kivédhetetlen támadású kígyó, melynek a tömege a 135 kilogrammot, hossza pedig a hat métert is elérheti. Támadáskor elsősorban az izmait hívja segítségül.   
A hírhedt fekete bamba akár öt méteres másodpercenkénti sebességgel is képes siklani - gyorsabban, mint ahogy egy ember fut.
A fekete mamba mérge 20 perc alatt képes végezni a megmart áldozattal.
A zöld anakonda a Föld leghatalmasabb kígyói közé tartozik. Hossza a városi buszokéval vetekszik, s annyit nyom, mint két felnőtt ember.
A fehérajkú bambuszviperák villás nyelvéről az illatmolekulák a szájpadláson található Jacobson-szervbe jutnak, mely azonnal riadóztaja az állat agyát, ha potenciális zsákmány van a közelben. 
Bár Ausztráliában körülbelül ötven mérgeskígyófaj él, a kígyómarások 80 százaléka egyetlen fajtól, a textilmintás barnakígyótól származik.
A vízi mokasszinkígyó (más néven halászvipera) mérge olyan erős, hogy az áldozat szöveteit a szó szoros értelmében feloldja - a zsákmányt a mokasszinkígyó mondhatni „élve megemészti".
A boomslang szemei egymás közvetlen közelében ülnek a fej elülső részén, így az állat három dimenzióban látja a világot.
A nagy tengerikígyó az óceánok egyik legerősebb mérgű kígyófaja.
A szalagos köpködő kobrát különleges önvédelmi fegyverrel szerelte fel a természet: halálos köpetét akár két és fél méteres távolságba is képes eljuttatni.
Az arizonai korallkígyók, ha veszély fenyegeti őket, összetekeredve elrejtik a fejüket, s megtévesztésül a farkukat fordítják az ellenség felé, afféle „ál-fej" gyanánt.
Az arizonai korallkígyó - idegrendszerre ható - mérge olyan erős, hogy egy század teáskanálnyi is elég belőle az áldozat megöléséhez.
A halálkígyó élénk színekben pompázó farka segítségével csalogatja magához zsákmányait.
A tajpánok mérge a legerősebb a szárazföldi kígyók között - egy cseppnyi belőle ezer egér elpusztításához elegendő.
Öt és fél méteres hosszával a királykobra a leghosszabb mérgeskígyó a Földön.
A királykobra egyetlen harapással akár negyed pálinkáspohárnyi mérget is képes áldozatába fecskendezni - ez a dózis egy emberrel néhány perc, egy elefánttal néhány óra alatt végez.
Az ugró lándzsakígyók atlétikai képességei kuriózumszámba mennek a kígyók világában: egyetlen ugrással fél testhosszuknak megfelelő távolságot is képesek megtenni.
A sárgahasú tengerikígyó akár 90 percig is a víz alatt képes maradni egyhuzamban.
A déli préricsörgőkígyó elsősorban a vadászatokra tartogatja a mérgét, a rá veszélyt jelentő állatokat a farkával ijeszti el.  
A déli préricsörgőkígyó bámulatosan gyors: áldozatára akár 2,5 méteres másodpercenkénti sebességgel is képes lecsapni.
A hím pitonok hossza elérheti a tíz métert, tömege pedig egy jól megtermett emberét.
Mint minden piton, a kockás piton is lesből támad; megvárja, míg zsákmánya közel ér hozzá, majd rávetve magát rátekeredik a testére, s megfojtja.

 

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést &#8222;BECSÜLET KASSZÁS&#8221; alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!