Terrarista - kígyók, siklók
Fresh

>>FRISSÍTÉSEK<<

 
Facebook
 
 
 
Hot links

  

 
Log In
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hasznos
 
Kígyók, siklók
 
Extrák
 
Season gif

 
Elits
  •    
  •    
  •    

   

   

 

 
Credits
ADMIN: toma
DESIGN: céé
OPENING: 2012. (mlapja)
MOVING: 2016. január 21.
RE-OPENING: 2016. február 14.
BROWSER: chrome, 1280x720
WEBHOST: g-portal

© 2012-2017 Terrarista

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Érdekességek
Érdekességek : Tények, érdekességek a világ leghalálosabb kígyóiról

Tények, érdekességek a világ leghalálosabb kígyóiról

 Tudtad, hogy a zöld anakonda a Föld leghatalmasabb kígyói közé tartozik? Hossza a városi buszokéval vetekszik, s annyit nyom, mint két felnőtt ember. Ilyen és ehhez hasonló érdekességeket olvashatsz, ha a tovább gombra kattintasz.


A Schlegel-lándzsakígyó a szemei felett található felhajlott pikkelyekről kapta az angol nevét (Eyelash Palm Pit Viper). A kígyó eme testi sajátságának valószínűleg a rejtőzködésben van szerepe.
A tigrissikló hossza mindössze 60 centiméter, de amit kis méretével elmulaszt, bőven pótolja mérge segítségével.
A sziklapiton egy hatalmas, szinte kivédhetetlen támadású kígyó, melynek a tömege a 135 kilogrammot, hossza pedig a hat métert is elérheti. Támadáskor elsősorban az izmait hívja segítségül.   
A hírhedt fekete bamba akár öt méteres másodpercenkénti sebességgel is képes siklani - gyorsabban, mint ahogy egy ember fut.
A fekete mamba mérge 20 perc alatt képes végezni a megmart áldozattal.
A zöld anakonda a Föld leghatalmasabb kígyói közé tartozik. Hossza a városi buszokéval vetekszik, s annyit nyom, mint két felnőtt ember.
A fehérajkú bambuszviperák villás nyelvéről az illatmolekulák a szájpadláson található Jacobson-szervbe jutnak, mely azonnal riadóztaja az állat agyát, ha potenciális zsákmány van a közelben. 
Bár Ausztráliában körülbelül ötven mérgeskígyófaj él, a kígyómarások 80 százaléka egyetlen fajtól, a textilmintás barnakígyótól származik.
A vízi mokasszinkígyó (más néven halászvipera) mérge olyan erős, hogy az áldozat szöveteit a szó szoros értelmében feloldja - a zsákmányt a mokasszinkígyó mondhatni „élve megemészti".
A boomslang szemei egymás közvetlen közelében ülnek a fej elülső részén, így az állat három dimenzióban látja a világot.
A nagy tengerikígyó az óceánok egyik legerősebb mérgű kígyófaja.
A szalagos köpködő kobrát különleges önvédelmi fegyverrel szerelte fel a természet: halálos köpetét akár két és fél méteres távolságba is képes eljuttatni.
Az arizonai korallkígyók, ha veszély fenyegeti őket, összetekeredve elrejtik a fejüket, s megtévesztésül a farkukat fordítják az ellenség felé, afféle „ál-fej" gyanánt.
Az arizonai korallkígyó - idegrendszerre ható - mérge olyan erős, hogy egy század teáskanálnyi is elég belőle az áldozat megöléséhez.
A halálkígyó élénk színekben pompázó farka segítségével csalogatja magához zsákmányait.
A tajpánok mérge a legerősebb a szárazföldi kígyók között - egy cseppnyi belőle ezer egér elpusztításához elegendő.
Öt és fél méteres hosszával a királykobra a leghosszabb mérgeskígyó a Földön.
A királykobra egyetlen harapással akár negyed pálinkáspohárnyi mérget is képes áldozatába fecskendezni - ez a dózis egy emberrel néhány perc, egy elefánttal néhány óra alatt végez.
Az ugró lándzsakígyók atlétikai képességei kuriózumszámba mennek a kígyók világában: egyetlen ugrással fél testhosszuknak megfelelő távolságot is képesek megtenni.
A sárgahasú tengerikígyó akár 90 percig is a víz alatt képes maradni egyhuzamban.
A déli préricsörgőkígyó elsősorban a vadászatokra tartogatja a mérgét, a rá veszélyt jelentő állatokat a farkával ijeszti el.  
A déli préricsörgőkígyó bámulatosan gyors: áldozatára akár 2,5 méteres másodpercenkénti sebességgel is képes lecsapni.
A hím pitonok hossza elérheti a tíz métert, tömege pedig egy jól megtermett emberét.
Mint minden piton, a kockás piton is lesből támad; megvárja, míg zsákmánya közel ér hozzá, majd rávetve magát rátekeredik a testére, s megfojtja.

 

Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com    *****    Nyerj akár 1 millió forint értékû bitcoint. A játék ingyenes.    *****    Tudtátok, hogy a Csiga-biga gyerekdalban eredetileg szó sincs tûzrõl?    *****    LEGYÉL FARMASI TANÁCSADÓ VAGY VEZETÕ! OTTHONI MUNKA, MAGAS KERESETI LEHETÕSÉGGEL! HA MOST CSATLAKOZOL, MÉG NYERHETSZ IS!    *****    Mi mennyi 2018 - Árak, változások 2018 - minimálbér, családi pótlék, adókedvezmények 2018    *****    Légy te is a Farmasi csapaom tagja!!!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    A Dynasty és a TVD 8.évadából megismert színésznõ, Nathalie Kelley elsõ hazai rajongói lapja. KATT! KATT! KATT!    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BEAUTY-FASHION BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Karácsonyra AJÁNDÉKOZZ szeretteidnek, barátaidnak SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓP ELEMZÉST 3 ÉVES ELÕREJELZÉSSEL!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Felszálló holdcsomópont,Chiron, Lilith 2000 Ft. + ingyenes konzultáció. Most!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok