Terrarista - kígyók, siklók
Fresh

>>FRISSÍTÉSEK<<

 
Facebook
 
 
 
Hot links

  

 
Log In
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hasznos
 
Kígyók, siklók
 
Extrák
 
Season gif

 
Elits
  •    
  •    
  •    

   

   

 

 
Credits
ADMIN: toma
DESIGN: céé
OPENING: 2012. (mlapja)
MOVING: 2016. január 21.
RE-OPENING: 2016. február 14.
BROWSER: chrome, 1280x720
WEBHOST: g-portal

© 2012-2017 Terrarista

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Érdekességek
Érdekességek : Ureuszkígyó

Ureuszkígyó

L14cobra.jpg Az egyiptomi kobra (Naja haje) vagy áspiskígyó, ureuszkígyó a mérges siklók családjába tartozik.


Az egyiptomi kobra Észak- és Közép-Afrikában honos. Élőhelyét a száraz, valamint a nyirkos szavannák, félsivatagos területek alkotják; vagyis olyan helyek, melyeken víz és növényzet megtalálható.
Az egyiptomi kobra maximum 2 méter hosszúra nőhet meg.
Ez a kígyó nappal aktív. Kisebb gyíkokat zsákmányol. Veszélyes kígyó, mérge 10 perc alatt megölheti az embert. A mérge az idegrendszerre hat; ez az állat inkább támad, ahelyett hogy elmenekülne. A színe sárga kis fekete csíkokkal, így nem könnyű észrevenni. Ez az állat Afrika legveszedelmesebb kígyóinak egyike.
 
Az egyiptomiak tisztelték ezt a fajt. Ureusz ékesítette az egyiptomi kettős koronát (pszent) Alsó-Egyiptom jelképeként. A legenda szerint Kleopátra egy ilyen kígyó marásával követett el öngyilkosságot.
 
Kleopátra halála
Sajnos a közös nagy dinasztiaalapító terveik Antoniusszal nem úgy alakultak ahogyan eltervezték és szerették volna. Talán Caesearnak kellett volna életben maradnia vagy Antoniusnak győzni és így talán máshogy alakultak volna az események.
A fáraónő hajóhada és Antonius serege vereséget szenvedett a nagy túlerővel és katonai stratégiával szemben, így Octavianus előtt megnyílt az út Alexandriába.
Ezelőtt Kleopátra már mindent elrendezett arra az esetre, ha végleg bekövetkezik a katonai vereség. A palotanegyedben az egyik Ízisz templom mellett már jó előre épített magának egy jó erős sírkamrát, és oda hordatta legdrágább királyi kincseit. Aranyat, ezüstöt, smaragdköveket, lazúrköveket, türkizt, igazgyöngyöket, elefántcsontot, koronázási jelképeit, ékszereit, kedvenc szobrait, tárgyit, ébenfát, fahéjat, tömjént. Egyszóval mindent amit Octavianus meg akart szerezni magának hadizsákmánynak.
 
A vereségük után Antonius teljesen összeomlott. Nem lehetett hozzászólni, nem hallgatott senkire, nem érdekelte senki és semmi csak a saját kudarca. Kleopátra haragosan bevonult mauzóleumába két kedvenc udvarhölgyével és eltorlaszolta az ajtót. Amikor Antonius tudomást szerzett erről, rögtön a kardjába dőlt, hisz azt gondolta kedvese biztos öngyilkos lett, de nem halt meg, csak erősen megsebesítette magát. Kleopátra ekkor üzent érte, így Antonius szolgáival a sírbolt ajtajához vitette magát. A királynő sajnos nem nyitotta ki az ajtót, hanem egy egészem más furcsa módon juttatta be a szolgálóival a vérző szerelmét. A sírbolt egyik ablakán köteleket eresztett le, amivel összekötözték Antoniust és ezen húzta fel szenvedve a három nő. A nép ámulva nézte az eseményeket. Ennél szánalmasabb látványt még biztos nem láttak, hogy egy királynő a haldokló, összekötözött szerelmét szenvedve húzza fel egy ablakból!
Antonius Kleopátra karjaiban vérzett el.
 
Octavianus ünnepélyesen bevonult Alexandriába a római naptár szerinti sexilis hónapban amit róla a későbbi Augustus császárról neveztek el augusztusnak. Ez is mutatja milyen jelentős volt a Kleopátra elleni háború.
Az egyiptomi népet nem bántotta, csupán az foglalkoztatta, hogy Kleopátra hódoljon be neki és elvihesse magával mint római zsákmányt a kincsivel együtt a nagy győzelmi felvonulásra.
Kleopátra eltemette Antoniust, utána fürdőt készíttetett magának, felöltözött legszebb ruhájába, és elfogyasztott egy gazdag lakomát. Kopogtattak. Az őrök egy falusi embert jelentettek be egy  kosárral amiben szép nagy fügék voltak. Az ember kínálta az őröket, hogy vegyenek belőle, de ők nem vettek, inkább beengedték. A kosárban a fügék alatt egy mérges kígyó rejtőzött. Kleopátrának megint sikerült becsapnia az őröket mint amikor Caesarhoz akart bejutni!
Kleopátra elküldte lepecsételt üzenetét Octavianusnak, amiben az állt, hogy engedje meg neki tisztességes eltemetését Antonius mellett. Azonnal megértette, hogy a királynő élete veszélyben van, és valószínű, hogy öngyilkos lesz. Rohantak a mauzóleumhoz, betörték a kaput és akkor látták, hogy egy arany kereveten fekszik Kleopátra királyi díszben. Udvarhölgyei közül Eirasz haldokolva feküdt lábánál, Kharmion pedig kábultan, elaléltan igazgatta a koronát úrnője fején, míg össze nem esett a kerevet előtt. Octavianus megpróbálta eltávolítani a mérget a fáraónő testéből, de nem sikerült, így feladta. 

 

Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com    *****    Nyerj akár 1 millió forint értékû bitcoint. A játék ingyenes.    *****    Tudtátok, hogy a Csiga-biga gyerekdalban eredetileg szó sincs tûzrõl?    *****    LEGYÉL FARMASI TANÁCSADÓ VAGY VEZETÕ! OTTHONI MUNKA, MAGAS KERESETI LEHETÕSÉGGEL! HA MOST CSATLAKOZOL, MÉG NYERHETSZ IS!    *****    Mi mennyi 2018 - Árak, változások 2018 - minimálbér, családi pótlék, adókedvezmények 2018    *****    Légy te is a Farmasi csapaom tagja!!!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    A Dynasty és a TVD 8.évadából megismert színésznõ, Nathalie Kelley elsõ hazai rajongói lapja. KATT! KATT! KATT!    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BEAUTY-FASHION BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Karácsonyra AJÁNDÉKOZZ szeretteidnek, barátaidnak SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓP ELEMZÉST 3 ÉVES ELÕREJELZÉSSEL!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Felszálló holdcsomópont,Chiron, Lilith 2000 Ft. + ingyenes konzultáció. Most!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok