Terrarista - kígyók, siklók
Fresh

>>FRISSÍTÉSEK<<

 
Facebook
 
 
 
Hot links

  

 
Log In
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hasznos
 
Kígyók, siklók
 
Extrák
 
Season gif

 
Elits
  •    
  •    
  •    

   

   

 

 
Credits
ADMIN: toma
DESIGN: céé
OPENING: 2012. (mlapja)
MOVING: 2016. január 21.
RE-OPENING: 2016. február 14.
BROWSER: chrome, 1280x720
WEBHOST: g-portal

© 2012-2018 Terrarista

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Érdekességek
Érdekességek : Ureuszkígyó

Ureuszkígyó

L14cobra.jpg Az egyiptomi kobra (Naja haje) vagy áspiskígyó, ureuszkígyó a mérges siklók családjába tartozik.


Az egyiptomi kobra Észak- és Közép-Afrikában honos. Élőhelyét a száraz, valamint a nyirkos szavannák, félsivatagos területek alkotják; vagyis olyan helyek, melyeken víz és növényzet megtalálható.
Az egyiptomi kobra maximum 2 méter hosszúra nőhet meg.
Ez a kígyó nappal aktív. Kisebb gyíkokat zsákmányol. Veszélyes kígyó, mérge 10 perc alatt megölheti az embert. A mérge az idegrendszerre hat; ez az állat inkább támad, ahelyett hogy elmenekülne. A színe sárga kis fekete csíkokkal, így nem könnyű észrevenni. Ez az állat Afrika legveszedelmesebb kígyóinak egyike.
 
Az egyiptomiak tisztelték ezt a fajt. Ureusz ékesítette az egyiptomi kettős koronát (pszent) Alsó-Egyiptom jelképeként. A legenda szerint Kleopátra egy ilyen kígyó marásával követett el öngyilkosságot.
 
Kleopátra halála
Sajnos a közös nagy dinasztiaalapító terveik Antoniusszal nem úgy alakultak ahogyan eltervezték és szerették volna. Talán Caesearnak kellett volna életben maradnia vagy Antoniusnak győzni és így talán máshogy alakultak volna az események.
A fáraónő hajóhada és Antonius serege vereséget szenvedett a nagy túlerővel és katonai stratégiával szemben, így Octavianus előtt megnyílt az út Alexandriába.
Ezelőtt Kleopátra már mindent elrendezett arra az esetre, ha végleg bekövetkezik a katonai vereség. A palotanegyedben az egyik Ízisz templom mellett már jó előre épített magának egy jó erős sírkamrát, és oda hordatta legdrágább királyi kincseit. Aranyat, ezüstöt, smaragdköveket, lazúrköveket, türkizt, igazgyöngyöket, elefántcsontot, koronázási jelképeit, ékszereit, kedvenc szobrait, tárgyit, ébenfát, fahéjat, tömjént. Egyszóval mindent amit Octavianus meg akart szerezni magának hadizsákmánynak.
 
A vereségük után Antonius teljesen összeomlott. Nem lehetett hozzászólni, nem hallgatott senkire, nem érdekelte senki és semmi csak a saját kudarca. Kleopátra haragosan bevonult mauzóleumába két kedvenc udvarhölgyével és eltorlaszolta az ajtót. Amikor Antonius tudomást szerzett erről, rögtön a kardjába dőlt, hisz azt gondolta kedvese biztos öngyilkos lett, de nem halt meg, csak erősen megsebesítette magát. Kleopátra ekkor üzent érte, így Antonius szolgáival a sírbolt ajtajához vitette magát. A királynő sajnos nem nyitotta ki az ajtót, hanem egy egészem más furcsa módon juttatta be a szolgálóival a vérző szerelmét. A sírbolt egyik ablakán köteleket eresztett le, amivel összekötözték Antoniust és ezen húzta fel szenvedve a három nő. A nép ámulva nézte az eseményeket. Ennél szánalmasabb látványt még biztos nem láttak, hogy egy királynő a haldokló, összekötözött szerelmét szenvedve húzza fel egy ablakból!
Antonius Kleopátra karjaiban vérzett el.
 
Octavianus ünnepélyesen bevonult Alexandriába a római naptár szerinti sexilis hónapban amit róla a későbbi Augustus császárról neveztek el augusztusnak. Ez is mutatja milyen jelentős volt a Kleopátra elleni háború.
Az egyiptomi népet nem bántotta, csupán az foglalkoztatta, hogy Kleopátra hódoljon be neki és elvihesse magával mint római zsákmányt a kincsivel együtt a nagy győzelmi felvonulásra.
Kleopátra eltemette Antoniust, utána fürdőt készíttetett magának, felöltözött legszebb ruhájába, és elfogyasztott egy gazdag lakomát. Kopogtattak. Az őrök egy falusi embert jelentettek be egy  kosárral amiben szép nagy fügék voltak. Az ember kínálta az őröket, hogy vegyenek belőle, de ők nem vettek, inkább beengedték. A kosárban a fügék alatt egy mérges kígyó rejtőzött. Kleopátrának megint sikerült becsapnia az őröket mint amikor Caesarhoz akart bejutni!
Kleopátra elküldte lepecsételt üzenetét Octavianusnak, amiben az állt, hogy engedje meg neki tisztességes eltemetését Antonius mellett. Azonnal megértette, hogy a királynő élete veszélyben van, és valószínű, hogy öngyilkos lesz. Rohantak a mauzóleumhoz, betörték a kaput és akkor látták, hogy egy arany kereveten fekszik Kleopátra királyi díszben. Udvarhölgyei közül Eirasz haldokolva feküdt lábánál, Kharmion pedig kábultan, elaléltan igazgatta a koronát úrnője fején, míg össze nem esett a kerevet előtt. Octavianus megpróbálta eltávolítani a mérget a fáraónő testéből, de nem sikerült, így feladta. 

 

Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv    *****    Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt